StrongFirst, az erő iskolája

Az SF a StrongFirst rövidítése, az SFG jelentése pedig StrongFirst Girya. A rendszer kifejlesztője és vezető Instruktora Pavel Tsatsouline. Pavel korábban az orosz speciális rendőri és katonai egységek erőnléti edzője volt.
1998 óta az Egyesült Államokban él, ahol az orosz tradicionális kettlebell-edzés alapján létrehozta az RKC, majd 2012-ben az SFG oktatási és instruktori programját. Első könyvét a kettlebell és a fizikai kondicionálás témakörében angol nyelven 2001-ben publikálta.

Az 1970-es években számos speciális katonai egység a karatét választotta közelharci rendszerének. A Hard Style rendszere ekkor született meg a Szpecnazon belül, és került bevezetésre később minden más egységnél is. A Hard Style elindulásakor a kettlebell-edzés nem volt új a Szovjetunióban, hiszen a korábbi cári Oroszországban közismert és elismert eszköz volt a testüket edzeni kívánók körében.

Legyen a testét edzeni akaró átlagember, elit sportoló vagy különleges egységnél szolgáló katona, egy biztos, hogy a Hard Style rendszer a lehető legjobb alapot nyújtja a használójának. Miért? A közel 500 gyakorlat elegendő muníciót ad arra, hogy a felkészítést végző edző bármely sportág esetén a lehető legjobb gyakorlatot vesse be. És akkor még nem beszéltünk az SFG módszertan rehabilitációs vagy prehabilitációs aspektusairól.

 

Pavel – aki korábban a Szpecnaz erőnléti edzője volt – a Hard Style rendszerét fejlesztette tovább, így hozta létre a Russian Kettlebell Challenge rendszerét (RKC), és fejleszti tovább ma is, vezető oktatók segítségével. Az RKC vallja, hogy az erő, erő-állóképesség, gyorsaság, robbanékonyság egy képesség, mely egész életünk során fejleszthető, tökéletesíthető. A tökéletesítéshez vezető legjobb módszer pedig maga a gyakorlás, melynek legfontosabb eleme elsősorban a minőségi mozgás, és amelynek intenzitása másodlagos csak. Természetesnek vesszük, hogy a minőségi mozgásra épített edzéseink elképesztően növelik az erőt és erő-állóképességet és az optimális testalkat eléréséhez vezetnek. A legfontosabb, hogy az RKC alapelvekre épül, amelyek meghatározzák azt, ahogy kettlebellel vagy akár az eszköz nélkül mozgunk. Edzésmódszereink folyamatosan finomodnak köszönhetően az oktatóink különleges tudásának, akik eltérő sportági vagy rehabilitációs területről érkeznek.

Az SFG nem egyszerűen kettlebellel való edzés. Az SFG egy összetartó közösség, ahol pontosan tudjuk, minden apró eredmény gyakorlást, munkát, kitartást és precíz kivitelezést igényel.

Forrás: strongfirst.hu

Instruktorok

Schmidt-Vig Katalin SFG 1

Fitnesz és Testépítő szakos sportedző , orvosi ízületi és izomragasztás technikában jártas Kinesio-Tape ragasztó és SFG1 kettlebell instruktor

Ignácz Péter SFG 1

SFG1 kettlebell instruktor, FMS Level1 funkcionális mozgásminta szűrés szakértő, OKJ Fitness instruktor

Close Menu